Äggkastning

Har det gått så långt att folk inte tycker om vår orkester www.lsmk.se ? Vi blev utsatta för äggkastning när vi spelade vår traditionella Valborgsspelning i Skäggetorp. I mitt tycket lite obefogat då jag tyckte att framträdandet höll god kvalité.
Tråkigt att det ska vara på det viset. För vår del är det inte så bra eftersom flera uniformer blev förstörda och vi har många framträdanden under helgen. Ikväll bär det av mot Vikingstad och i morgon på 1 majs morgon går vi traditionell vårmarsch i Linköping. Synd att vi måste ta från orkesterkassan för att snygga till uniformerna. Dessa okända gärningsmän kan gott betala oss för det. Eller är det möjligen så att de driver en kemtvätt och behöver lite kunder? Vem vet. Polisanmälan är i alla fall gjord så får vi se om det händer något.

Gott Nytt Ägg på er!!! ;-)

Provspelning

Idag har det varit ansökningsprov på trombone bland annat. Lunnevads folkhögskola var mötesplatsen för detta. I år, liksom förra året, sökte endast två trombonister. Lite i tunnaset laget. Tack och lov var båda antagningsbara. Få se vart de väljer att studera. De har ju nte bara valt Lunnevad utsn en massa andra skolor också.

Själv åkte jag också på att provspela. Jag blev anmodad av alla brassare att spela f. Davids Trombonekonsert för att visa att jag verkligen är i den form jag utgett mig för att vara. Det var nyttigt. Jag gjorde så bra ifrån mig som jag kunde och lärde mig en läxa att vara förberedd. Jag kommer att söka ett orkesterjobb om någon månad eller så. Det ska bli spännande.

Jag hade åter ett givande smatal med min elev som fick epilepsianfall förra veckan. Jag förstår det hela nu och skall nu försöka avdramatisera det hela för de andra musikanterna i orkestern. Jag har fått mycket bra information.
Lektionen avslutades med att vi rockade loss lite med musik från Blues Brothers.

Hittade en helt sanslös video på youtube http://www.youtube.com/watch?v=GobZeOifUT4 Den måste kollas. Detta är franska idol. Var finns de i SVerige???

Vårkonsert och vårkänslor

Mina vårkänslor är inte som de flesta andras. Jag lider av pollenallergi vilket kliar något för dj-igt i ögonen. Värst är det hemma eftersom vi inte är världsmästare i städning.
Värmen tycker jag om, då trivs jag. Detta väder som ligger en månad för gör ju å andra sidan att det förhoppningsvis går över fort.
Inhandlade ett par jeans idag och insåg i butiken att man inte hänger med i modesvängarna. Favoritmodellen Levi's 501 till det facila priset av 800 spänn. Fast snygga är de.

Traditionellt spelar vi på vårmötet i slutet av april varje år med våra blåsorkestrar. Så även i år. Jag försökte variera programmet lite i år men Öppna landskapn lät mest som ett kalhygge. En sak är säker: repetition ger resultat. I övrigt lät det bra överlag men AllaBreve måste skärpa sig med klädseln. Det var för taskigt. Rosa skor, byxor med hål på knäna, och då menar jag inte som en liten 50-öring utan revor som sträcker sig över hela benet. Slips (i den mån den var med) och skjorta på trekvart. Nä, det fåra vara nån dj-la ordning i orkestern.

En sak att tänka på:
Övning ger färdighet. Talang ger ledig tid!

Begravning

Idag var jag och Annmari på begravning i Karlshamn. Det var många som kom för att ta avsked av Lasse.
Det känns fortfarande overkligt att han är borta. Det gör att det också är svårt att bearbeta sorgen . Man vet inte hur man skall förhålla sig. Efter minnesstunden blev vi hembjudna till hans familj. Det kändes skönt att få träffa dem efteråt.

Utmanad av remlester

Detta är reglerna: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Utmaningen antagen!

Här kommer 6 av mina underligheter:

1. Jag är omåttligt förtjust i svenska militäruniformer. Här kan man få sitt lystmäte med diskussioner och vackra bilder http://www.samlarforum.nu/viewforum.php?f=30&sid=e2379827ba549886e6a1dc7e61892f8e 

2. Många killar gillar tåg och blir nostalgiska. Det blir jag med fast inte över ånglok som de flesta.  Min favorit bland fordon på räls är det gamla härliga elloket med littera Da,

De nya färgsättningarna i blått, grönt och allehanda färger tycker jag är skit. Så här ska ett Rc-lok se ut


3. Jag tror på kosmiska krafter och att det finns en mening med allt som händer. Läs Maya-kalendern.

4. Jag spelar trombon. Hur kan man lita på en person vars instrument ändrar skepnad för varje ton den ska frambringa. På skånska heter det tydligen "runketuta" (Uttalas ounketeuda)

5. Jag kan inte få barn och det är jag glad för. Hade jag fått egna barn hade vi aldrig adopterat våra underbara tjejer.

6. är fint ;-) Inte så underligt men sant.


Vem jag ska utmana ännu vet jag inte. Känner inte så många bloggare.

Träning/Verklighet

Ikväll fick man verkligen lära sig skillnad mellan träning och verklighet. En elev fick ett epilepsianfall under pågående orkesterövning. Totalt ca 30 ungdomar närvarande. Man har ju tränat första hjälpen och sådant med friska personer och dockor. Men när man ställs inför faktum med en levande människa som man praktiskt taget har livet i sina händer med är det annorlunda.
Det gick i alla fall bra och vederbörande har meddelat att hälsotillståndet är bra. Svårast var att få tag i de anhöriga. En medmusikant följde med ambulansen till sjukhuset och höll mig underrättad.
Under själva incidenten var jag helt lugn och fokuserad men efteråt kom chocken över mig. Det var det hemska. Positivt är att man kan hålla lugnet och agera sansat när det behövs. Bra också att ha övat i förväg så man inte står helt handfallen.

Militär Ungdomsorkester

Idag är det nog den varmaste dagen hittills i år. Härligt. Vi träffades på Malmen utanför Linköping för att musicera och excercera. Förmiddagen ägnades åt repetition inomhus och eftermiddagen var det marsch för hela slanten. Jag beundrar dessa ungdomars om ihärdigt trampade och marcherade timme efter timme. Jag känner själv att det var lite kämpigt i uppförsbacken. Tack och lov var det bara mellanmarsch då.
Hoppas att Håkan fick ordning på frugans bil. Annars ligger han väl fortfanade där och svär.

Sextettkurs

På Ingesunds musikhögskola utanför Arvika undervisar jag i en lite annorlunda kurs: Mässingssextett. Sju studenter får lära sig hur det lät när förra seklat var ungt. Dessutom får de en historikt lektion i musikkårens uppkomst i Sverige på 1800-talet. De spelar också på gamla autentiska instrument.
Kursen avslutas den 3 maj med en konsert på Musikhögskolan

Konsert med Arméns Musikkår och Trumkår

På onsdagskvällen gjorde marschtåget stopp i Linköping. Lite missvisande för de åkte faktiskt buss och transporterade materielen på lastbil.
Hur som helst! Det var en trevlig konsert om än lite lång. SMK fick vara med inledningsvis och passade på att skryta lite med att vi tillhör storproducenterna till Försvarsmusicentrums grupper. För närvarande sitter 5 personer i AMK som haft SMK uniform på sig. Två heltidsanställda samt tre årsanstälda. Trumpeter är väl kanske inte en produkt av oss men han var ju  i alla fall med oss till Tyskland.

Tappat farten

Hej igen!

Jag tappade farten med bloggandet när min kompis gick bort. Nu ialla fall ska jag sätta fart igen.

En sorgens dag

En god vän, förebild och läromästare, Lars-Eric Andersson från Karlshamn, har lämnat livet på denna jord. Jag mottog beskedet för en liten stund sedan och blev oerhört bedrövad och ledsen. Jag hade unnat honom mer av livet. Till sommaren skulle han gå i pension. Lite på skämt och lite på allvar tyckte han att jag skulle efterträda honom på hans tjänst som musikledare.
Lars-Erics stora kunskaper inom musiken har tjänat som inspirationskälla för olika generationer , inte minst våra ungdomar. Han har också på ett fint sätt bevarat brunnssextett-traditionen i Sverige. Särskilt som musikant och kapellmästare på Medevi Brunn under många, många år. Jag hade förmånen och glädjen att få spela tillsammans med honom i mer än 20 år.
Just nu tänkar jag på hans närmaste famljemedlemmar. En svår situation att hantera då de stod varandra väldigt nära.

Frid över hans minne.

den 7 april

6496 steg

Påskafton

Idag var det städdag på dotterns skola. Alla föräldrar skall städa. På det viset kan man använda mer pengar till barnens utveckling. Jättebra tycker jag.

På kvällen var det dags för en lite påkbuffé så nu känner jag mig så där lagom däst och mätt. Sill, Janssons frestelse, prinskorv och mycket annat gott sköljdes ned med Östgöta Sädes, så nu mår man prima. Tyvärr bara skräp på TV, får vänta till midnatt för att se "The Rock". Kanonbra musik i den filmen, och the one and only: Sean Connory som medverkar.

Långfredag

Långfredagen är nu till ända efter att ha gjort ikapp lite jobb och tittat på ett dramatiskt avsnitt av Jordan rättsläkare.


Välkommen till min blogg!

Populärt att blogga. Här ska jag bara prata om mig själv. Är någon intresserad? Troligen inte, men jag kan ju få roa mig lite.

RSS 2.0