Förnuftet har segrat

Marinens Musikkår blir kvar i Karlskrona. Man är rädd för att kompetensen skall försvinna och det är en riktig iakttagelse de som beslutar har gjort. Vid en eventuell flytt kommer många av de mest erfarna med stor sannolikhet att stanna på hemorten av familjeskäl. Nu slipper vi ta den risken och MMK:s toner kan fortsätta att klinga till glädje för var och en. Chefen som gjort utredningen har gjort sitt beslut efter sitt uppdrag att musiken skall centreras till Huvudstaden. Nu gratulerar han Karlskrona och innerst inne tror jag att han faktiskt tycker att MArinens Musikkår skall vara i Karlskrona.

Tyvärr blev det inget nytt angående Gothen bur Wind Orchestra. Avtalet med försvaret upphör vid årsskifet och en tredjedel av anslaget försvinner. Alla musiker är varslade om uppsägning. Anledningen till att alla berörs misstänker jag bero på att man kanske skall återgå till deltidstjänstgöreing som man hade förr på Spårvägens tid.

Nu får vi se hur den framtida militärmusikorganisationen skall se ut. Detta är ju endast toppen på ett isberg. Nu kommer frågan om alla Hemvärnsmusikkårer skall få finnas kvar eller inte och hur det skall organiseras.

RSS 2.0